Diensten

Ledigen vetputten en diversen

Lefever-Vallaeys biedt verschillende diensten. Hieronder vindt u een overzicht. De werken worden steeds op een kwalitatieve manier uitgevoerd. Zo is elke werknemer gecertificeerd om veilig af te dalen in rioolinfrastructuur en zijn we momenteel bezig met onze VCA certificatie.

Ontstoppen leidingen

Aarzel niet om ons te contacteren bij een dringende verstopping. Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan garant voor een snelle service. Met ons uitgebreid wagenpark en de modernste apparatuur kunnen we zo goed als elke verstoppingen verhelpen.

Met hoge druk, tot 250 bar, kunnen we afvoerleidingen van zowat elke diameterreinigen.

U kunt bij ons terecht voor volgende diensten:

 

 • Ontstoppen wc, douche, bad, lavabo, keukenafvoer, afvoer wasmachine,…
 • Verwijderen van boomwortels uit afvoerleidingen met behulp van onze wortelfrees.
 • Verwijderen van kalkaanslag uit afvoerleidingen.
 • Verwijderen van zeep- en vetresten uit afvoerleidingen.

Ledigen septische putten, beerputten en IBA’s

  Een septische put heeft, in tegenstelling tot een beerput, een afvoer naar de riolering. Wanneer een beerput vol zit moet die dus geledigd worden, bij een septische put zit dat anders. De bedoeling van een septische put is om het vloeibare afvalwater via een overloop naar het riool te sturen. Het vaste, bezinkbare deel uit het afvalwater blijft dus in de put. Na een tijd ontstaat een korstachtige bovenkant op het afvalwater, die korst kan voor de afvoerleidingen terechtkomen, en kan voor verstoppingen zorgen. We raden dan ook aan tijdig uw put te laten reinigen.

 Bij een IBA (Individuele behandeling van afvalwater) vinden er zowel fysische, chemische als biologische processen plaats. Met behulp van zuurstof breken bacteriën afvalstoffen in het water af. Het gezuiverde water, het effluent, kan daarna geloosd worden in grachten of oppervlaktewater. De ruimingsfrequentie van een IBA hangt van verschillende factoren af. (Aantal personen, de grootte van de voorbezinker,..) Indien een degelijke voorbezinker aanwezig is, stellen we dat de waterzuiveringsinstallatie om de 5 à 7 jaar geledigd moet worden.

 Al ons septisch materiaal wordt naar een erkende waterzuiveringsinstallatie van Aquafin vervoerd. 

Ledigen vetputten, olie-afscheiders, carwashputten, pompputten, bezinkputten, liftkokers,..

Als vervoerder van gevaarlijke afvalstoffen beschikken wij over een kwaliteitsborgingsysteem (KBS). Het kwaliteitsborgingssysteem is gebaseerd op het principe van risicoanalyse, integraal ketenbeheer, traceerbaarheid en zelfcontrole. Dit heeft ons het recht om afvalstoffen te vervoeren naar erkende inzamelaars. Na het ledigen, krijgt men een attest van reiniging, die vaak moet kunnen voorgelegd worden bij controle.

Camera-inspectie

Door middel van camera-inspectie is het mogelijk verstoppingen/blokkades snel op te sporen. We kunnen lekken achterhalen en verzakkingen/breuken aan de leidingen vast stellen. Dankzij de combinatie van camera en sonar kunnen we de exacte plaats en de diepte van het probleem achterhalen.

Reinigen openbare rioleringen

Door ons groot assortiment rioolkoppen kunnen we heel wat verschillende diameters riolen reinigen. Onze grootste rioolkop, van 8 kg, kan leidingen tot en met een diameter van 1m perfect reinigen. Daarnaast reinigen we ook duikers, huisaansluitingen straatkolken.

Reinigen regenwaterputten

Doorheen de jaren kan een sliblaag (Bladeren, mos, zand, stof,..) ontstaan in uw regenwaterput. Die sliblaag kan zorgen voor bruin, stinkend regenwater. Bij vervuild regenwater raden we aan om de regenwaterput zo snel mogelijk te laten reinigen. Onder hoge druk reinigen we de wanden, bodem en het plafond. Indien u een flesJavel voorziet, kunnen we uw regenwaterput ook ontsmetten.

Industriële reinigingen

Wij reinigen onder andere:

 • Tanks
 • Goten
 • Condensors
 • Warmtewisselaars
 • Leidingen biogasinstallaties
 • Luchtkanalen van voedingsbedrijven
 • Aerobe en anaerobe waterzuiveringen

Reinigen ondergrondse varkensstallen/mestputten

Veiligheid krijgt bij ons hoogste prioriteit. Wij dalen enkel af met persoonlijke beschermingsmiddelen, gasdetectie, valharnas, valblok en zo nodig persluchtmasker. Onlangs kochten we een motocultivatore met slib/zand schuif om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Ledigen en reinigen vijvers

Mixen van lagunes

In lagunes met influent ontstaat vaak een bezinksel op de bodem. Met behulp van onze jetski kunnen we het influent terug mixen. Onderaan de jet wordt het influent aangezogen, dit gaat door de propeller, en wordt met een grote druk aan de achterkant uit de jetski gespoten.

Adres

Westouterseweg 8a
8970 Poperinge

Bel ons

057 33 38 55
0474 47 66 26